Problemen oplossen of doelen bereiken

Kenmerkend voor mijn aanpak is no-nonsense, doelgericht en resultaatgericht. Verwacht verrassende gesprekken, onverwachte wendingen en zeker ook een lach.

De kennis en mentale kracht die je nodig hebt om jouw probleem op te lossen of jouw doel te bereiken, zit in jou. Het enige wat ik doe, is die kennis en kracht activeren.

Je kunt bij mij terecht voor een traject gericht op:

  • Mentale kracht ontwikkeling
  • Leiderschapsstijl ontwikkeling
  • Samenwerken in teams

Meer weten over deze trajecten en met wie ik dat doe?

Mentale kracht

Mentale kracht is de vaardigheid om dát gevoel (of gemoedstoestand) op te roepen, in te zetten én vast te houden, zodat de techniek (kennis, vaardigheid en materiaal) effectief en efficiënt wordt ingezet om het gewenste doel te bereiken

Iemand die mentaal krachtig is, heeft controle over zijn of haar emoties, kan omgaan met druk van buitenaf en vanuit zichzelf en is in staat om gefocust te blijven op het doel wat hij of zij wil bereiken.

Bij al mijn diensten maak ik gebruik van een door mijzelf ontwikkeld model. Het 4-zone model.

Het 4-zone model geeft aan in welke zone je verkeert en welk gedrag en mogelijk ook welke gemoedstoestand bij elke zone hoort.

In de comfort zone herstel je, kun je energie tanken. Het is de zone waarin niet zoveel gebeurt, je doet je ding. Dat maakt het ook een zone waarin verveling op de loer ligt.

De learning zone is de zone waarin je nieuwe kennis opdoet. Waar je informatie tot je neemt en nieuwe inzichten krijgt. Over jezelf of over de wereld om je heen.

In de stretch zone is het naast spannend ook leuk. In deze zone gebeurt het. Hier worden successen behaald en helaas ook de minder leuke dingen van het leven ervaren. Het is de meest productieve zone. Dit kan zowel positief als negatief zijn; iedereen is in een bepaalde mate rekbaar, zolang je je grenzen voldoende bewaakt. In deze zone wordt een beroep gedaan op je mentale kracht. Bepalend voor succes is dat het goed zit tussen je oren.

De panic zone noem ik ook wel de rode zone. Het is de zone waaruit je weg wilt blijven. Hierin kun je terecht komen als de prikkels van buitenaf te veel zijn om te verwerken. De drie typische gedragskenmerken vluchten, bevriezen en vechten zijn hier duidelijk waarneembaar.

Ik wil meer weten over de RNSL methode

Kennis knooppunten

Elk mens is uniek en elke vraag is uniek. Daarom geloof ik dat een mix van stijlen de meest optimale manier van coachen, trainen en klankborden is. Op basis van wat je mij geeft, bepaal ik mijn stijl. En gedurende een gesprek of training schakel ik makkelijk tussen de stijlen. Ik heb één doel en dat is jou helpen bij het bereiken van jouw doel. Wat daarvoor nodig is, zet ik in. Ik prikkel je, verras en zet je aan tot kritische reflectie.

Mijn stijl bevat duidelijk herkenbare elementen uit:

NLP Neuro Linguïstisch Programmeren.
Middels taal en bewezen technieken ‘herprogrammeer’ ik je onbewuste. Deze techniek is met name erg doelgericht en bijzonder effectief en efficiënt.

Hypnose Elke dag ga je een paar keer in trance, een lichte vorm van hypnose. Ik maak gebruik van die natuurlijke beweging, breng je wat dieper in jezelf. Hypnose verschaft een goede ingang naar het onbewuste, daar waar iets moet gebeuren. Hypnose is slechts het middel om een (NLP) interventie snel en doeltreffend uit te voeren.

Provocatief coachen Middels een lach, warmte en lichte mate van prikkelen zet deze techniek je aan om kritisch naar je probleem of misschien wel je doel te kijken. Provocatief coachen is leuk, niet alledaags en ook bijzonder effectief.

Klankborden Oprecht en aandachtig luisteren. Nieuwsgierig zijn naar wat er gezegd wordt. Terug geven zonder er een kleur aan toe te voegen of juist wel om daarmee mogelijk op andere gedachten te komen. Veel mensen vinden het fijn gewoon eens van zich af te praten en soms ook iets terug te krijgen.

Holistisch coachen Holistisch betekent voor mij allesomvattend, verder kijken dan wat we zien. En toch juist in verbinding staan met wat er om ons heen is en gebeurt. Soms zweverig en soms concreet. Het opzoeken van de grenzen van ons wereldmodel geeft nieuwe inzichten en ruimte voor oplossingen.

Daarnaast put ik veelal uit eigen ervaringen, als mens en als professional. En ik maak dankbaar gebruik van de kennis die ik dagelijks opdoe in de gesprekken die ik voer. Kennis is overal en altijd. Het is slechts de kunst om deze te vinden en toe te passen.